fbpx

Život nam daje različite uloge

Čim se rodimo, život nam daje puno različitih uloga. Od malih nogu počinjemo da učimo kako da se ponašamo u ulozi ćerke, drugarice, sestre, a kada odrastemo, učimo da budemo i majke, supruge, ljubavnice, poslovne žene…

I svaka od nas izgradi svoj mali komplet uloga za život. Nema tu ničeg lošeg, naučene smo na takvo ponašanje, po ugledu na naše majke i bake.

Izgradile smo i dosta odbrambenih mehanizama od svega i svačega, i konačno, u zrelijim godinama kompletirale paletu naših uloga. I tako nam život prolazi…
Složićemo se da nije uvek lako uskakati iz uloge u ulogu, nije uvek lako ostavljati sebe po strani i biti na raspolaganju 24/7.

Kad počne preispitivanje – to je dobar znak

Doduše, emancipacija nam je donela multitasking model – istina je da nas niko nije terao. Same smo birale. U tom trčanju, radu, sticanju, prilagođavanju, prošle su godine i godine. Sve do jednog trenutka kada smo počele da se budimo. Ili smo se naglo probudile i počele da postavljamo pitanja. Kad počne preispitivanje, to je dobar znak. To je ono što nas prodrma i pokrene da uđemo dublje u sebe.

Ko sam? Koja je moja svrha? Da li živim ono zbog čega sam došla na ovaj svet? Čiji život živim?
Često čujem od klijentkinja jednu istu rečenicu: „Postigla sam sve o čemu sam sanjala, ali opet osećam neku prazninu u životu…”