fbpx

Život je DAR

Ne sećam se tačno trenutka kad sam počela da volim sebe. Nije baš bilo oduvek, to znam.
I dugo nisam bila svesna koliko je moje biće nežno i osetljivo, dok ga obasipam kritikama i prosudbama. A umela sam … itekako.
Umela sam da vidim samo mane, i da očajavam zbog njih, zatvorena u svom začaranom krugu. I nabrajala sebi šta sve ne volim kod sebe, i šta sve ne valja … I uvek su drugi umeli bolje nego ja…
.

Kad sam shvatila da neka okolnost koju ne očekujemo može da odnese sve, kada je to nešto došlo u moje iskustvo, počela sam da uviđam koliki je Život DAR! Tada mi više nije bilo važno da li imam neki kilogram viška, u svakom trenutku idealnu frizuru i savršene nokte… Tada mi je bilo samo važno da sam zdrava. Ima tome već 17, 18, godina …
.

Od tog vremena sam počela da volim sebe. Takvu kakva sam. I nesavršenu i nasmejanu, i savršenu i tužnu … I počela sam sebi da dopuštam sva raspoloženja i sva stanja, znajući da je sve samo izbor. Moj izbor.
.

Želim ustvari da vam kazem da su nam i telo i život veliki darovi koje smo dobili. Vredni i skupoceni. I da tako treba i da se odnosimo prema njima. Sa poštovanjem i zahvalnošću.
🙏💜