fbpx

Zašto ne bismo negovali svoju svetlost i delili je sa svetom

Draga divna bića,
Hristos Vaskrse svima koji slave.
Prolaze dani i možda vam je svaki dan je naizgled isti, iako nosi različiti naziv … A baš taj naziv svakom danu daje posebnu energiju koja ga razlikuje od prethodnog. Bez obzira što smo u izolaciji, to se oseća. I ako malo obratite pažnju, uvidećete razliku u energiji svakog dana. Nedelja, na primer, ima različitu energiju od četvrtka …. Ponedeljak od srede … svaki dan je različit, i svaki dan ima svoju planetu koja njime rukovodi…

Neću vam pisati o planetama, već o energiji koju posvećujete sebi ovih dana. Bez obzira na to koji je dan, naše telo je sistem koji funkcioniše non-stop u svom ritmu i svojoj energiji, koje nekad imamo previse, da bismo brda pomerili,a nekada premalo, da bismo samo hibernirali… Svako od nas zna za dane kada smo orni i raspoloženi za velike stvari, a i one druge kada bismo ostali u krevetu i dremali uz neku dobru knjigu ili film. I to je prirodno i potpuno ok. Neki ljudi vezuju svoju energiju za vreme, pa
ako je napolju sunčan dan, i oni su sunčani, a ako je oblačno i tmurno i oni su takvi. Šta ako to ne mora tako da bude?
Šta ako MI možemo davati energiju svakom našem danu i stvoriti jedno malo sunce u sebi?
Sunce koje će nas stalno grejati, bez obzira kakvo je vreme napolju…

Podeliću sa vama jednu malu vežbicu kako možete svakog dana imati Sunce u sebi (možete je raditi paru ili sami, sa muzikom ili bez … samo je radite dokle god vam prija) Sedite uspravno ili lezite, zatvorite oči i udahnite dva do tri puta – mirno i duboko. Neka vaša kičma bude prava, lice opušteno, a telo mirno. Osetite kako vas od vrha glave ispunjava nežna zlatna toplina, koja kao zrak ulazi kroz vaše teme. Pustite je neka se sliva kroz celo vaše telo. Polako, kao neka topla, nežna reka koja vas preplavljuje. Reka unutar vas koja vas ispunjava zlatnom, toplom energijom i blistavom svetlošću.
Budite u tom prostoru unutar sebe. Budite prisutni i mirni nekoliko minuta. Ako dođu misli, vratite pažnju na disanje ….. Posmatrajte kako zlatna reka ispunjava svaku vašu poru, svaku ćeliju, sve organe, mišiće i tkiva. Kada osetite da ste se ispunili potpuno, proširite tu svetlost oko sebe. Pustite neka isijava iz vas. Neka se širi svuda oko vas i polako je pošaljite svima kojima mislite da je potrebna…. Neka Mir bude sa vama.

Na ovaj način možete smiriti svoje uzburkane misli, uneti toplinu i spokoj u svoje teloi um. I naravno, koliko god da je dan tmuran, obasjati sebe iznutra i poslati tu svetlost drugima.
Možemo dati samo ono što imamo. Zašto uvek ne bismo negovali svoju svetlost i delili je sa svetom?
U grupi Mir u sadašnjem trenutku možete pronaći mnogo alata i meditacija koje će vam obojiti dane i promeniti energiju, kada vam je potrebno.
Grlim vas zlatnom svetlošću
Jelena