fbpx

Zašto je važno da postavimo sebi pitanje: kako može biti bolje od ovoga

Težimo radosti, a ne savršenstvu. Iz želje da u svemu budemo perfektni postajemo nezadovoljni, često malodušni, neispunjeni, ponekad nesrećni ili napeti. Mislimo da nam stvari ne idu od ruke, jer nisu izvedene onako savršeno, kako mi mislimo da treba. Ali to je samo naša tačka gledišta, to je samo naše viđenje stvari. To je jedno ograničenje koje smo sebi nametnuli.

Težimo radosti, a ne savršenstvu 

Iz želje da u svemu budemo perfektni postajemo nezadovoljni, često malodušni, neispunjeni, ponekad nesrećni ili napeti. Mislimo da nam stvari ne idu od ruke, jer nisu izvedene onako savršeno, kako mi mislimo da treba.

Ali to je samo naša tačka gledišta, to je samo naše viđenje stvari. To je jedno ograničenje koje smo sebi nametnuli.

Tehnikom Access The Bars otpuštamo sva stara i duboka uverenja, lakše nego što možemo i da zamislimo. Menjamo gledište koje nas ograničava i sputava u životu.

Promenom tačke gledišta otvaramo se za nove mogućnosti i mesta i naš život postaje riznica divnih izbora. Živeći u pitanju dopuštamo da nam dolazi mnogo više od onoga što možemo da zamislimo.

  • Što ako smo mnogo veći od svega što smo do sada smatrali da jesmo?
  • Što ako imamo kapacitet za bivanje koji kreira takvu budućnost da nema granica?
  • Šta ako možemo da komuniciramo sa čitavim svetom lako, radosno i slobodno?

Ako bismo pokušali da svakog dana krenemo od radosti, da svemu što radimo (ali baš svemu, i najsitnijim stvarima) poklonimo punu pažnju i svest, ako bismo pokušali da u sve to unesemo ljubav – bez brige za ishod – tada bi to bio savršeno obavljen posao!

Kada bismo se fokusirali na lakoću, ispunjenost i kreaciju – tada bi savršenstvo izašlo kao produkt naše radosti i zadovoljstva.

Kako da živimo život bez iluzija…

Sedite sada i razmislite o svojoj tački gledišta koja se odnosi na perfekcionizam. Da li radite stvari iz lakoće, ili ste robovi ograničavajućih misli? Šta radite sa radošću, lakoćom i kreativnošću?

Uvek sebi postavite pitanje: Kako može biti bolje od ovoga? Ovo pitanje je jedan od alata Access The Bars – i otvara nas za okean neograničenih mogućnosti!

Jelena Milanović je Access BARS facilitator. 

Preuzeto sa: www.lovesensa.rs