fbpx

Odgovorite na ova dva pitanja i život će se promeniti na bolje: evo kako da živite onako kako zaista želite

Verujem da se svako od nas sigurno par puta tokom svog životnog traganja zapitao: 

Čemu zapravo težimo?
Šta je ono sto bi nas ispunilo?
Kuda idemo i gde ćemo stici?
Jesmo li na pravom putu?
I šta je, zapravo pravi put?

Kada se upustimo u razmišljanje čemu težimo, shvatimo da nije lako dati baš jednostavan odgovor. Težimo miru, harmoničnom životu, zdravlju, skladnom telu. Tragamo za uspešnom vezom, dobrim odnosima sa ljudima, prespektivnom karijerom, novim automobilom, lepšem životnom prostoru i tako u nedogled. Možemo nabrojati još stotinu želja, namera, koje su zaista ljudske. I ko bi nam mogao zameriti na tome?

Ima tu jedna mala začkoljica – vrlo često, tragajući za željama toliko se zanesemo, da postanemo opsednuti nekom od njih. Obično onom do koje je najteže doći… I ne vidimo šta sve prolazi pored nas. Postajemo opterećeni i napeti u očekivanju da se ispuni ono što toliko dugo čekamo, čemu se nadamo, a od silne želje se blokiramo. A rezultata nema! Pitamo se šta je krenulo naopako, jesmo li negde pogrešili, čemu sva ova trka jurnjava i stres?

Postigli smo nešto i to je vredno, i pitamo se zašto sada želimo još više i više?
Da li su to moje želje, ili nešto što se od mene očekuje, možda u stvari, želim pred nekim da se dokažem?”

Ključno pitanje je:

“Da li ovo što radim, radim zbog sebe, ili samo da nešto (nekome) dokažem?”
Prijateljica mi je jednom rekla: “Opusti se, sve teži ravnoteži!” – i ne mogu da kažem da sam je tada baš najbolje razumela.
Posle nekog vremena počela sam da shvatam značenje tih reči – u našoj prirodi je da budemo uravnoteženi, priroda je uravnotežena, sve oko nas je izbaždareno da bude uravnoteženo: od plime i oseke, smene dana i noći pa do balansa vode u našem organizmu.

“Šta je ono što JA stvarno želim?” – To je početak našeg novog puta i traganja ka onome što nas istinski ispunjava. Traganje je put, traganje je proces i sve dok ga prati radost ima smisao.

 

Jelena Milanović

 

Ovaj tekst možete naći i u magazinu Sensa:

https://www.lovesensa.rs/clanci/life-coach/saznajte-sta-je-ono-sto-vi-zaista-zelite-od-zivota