fbpx

Nedelja Blagoslova

Juče su me probudili zraci sunca koje se uvlačilo kroz proreze roletni igrajući se sa zavesom koja je veselo viorila jer, je prozor bio odškrinut. Bilo je zanimljivo gledati tu igru svetla, senke i povetarca, sa svešću sadašnjeg trenutka. Sa svešću samo ovog momenta, kada je sve ostalo mirno. Kao da je stao ceo svet. Nigde saobraćajne buke, nigde žamora ljudi …
Tišinu je narušavao jedino cvrkut ptica sa drveća ispred kuće.
Na trenutak nisam znala ni koji je dan, ni koliko imam godina…

Sve je podesćalo na Nedelju, onu Nedelju koje se sećam kad sam bila mala. Buđenje uz cvrkut ptica, miris kafe i toplog peciva koji je dopirao iz kuhinje, sunce koje se igra na prozoru, majku koja je veselo ulazila u sobu razmičući zavese … I toplo, bezbedno porodično gnezdo, ovenčano nedeljom, jer je to bio naš omiljeni dan.
I stvarno je danas nedelja – pomislih. Sunday – Sunčev dan.

Nedelja, 11. April, 2020. Godine na planeti Zemlji. Nedelja novog, Zlatnog doba, koje mi kao čarobnjaci ove realnosti treba da manifestujemo. Novo vreme, koje nam je dato da poverujemo da možemo i umemo mnogo više od onoga što smo do sada verovali!

Osećam neopisivi mir ovog jutra dok mi kroz glavu prolaze misli o tome koliko je dobro danas biti živ, zdrav i svestan sebe i sveta oko sebe. Koliko je dobro svedočiti ovakvim promenama sveta!
I koliko je važno znati da se sve dešava za naše najviše dobro. I koliko smo MI SVI ZAJEDNO VAŽNI, SADA, u ovom trenutku čovečanstva, za Zemlju, za ljude, za rađanje Novog Sveta!

Zato imam jedan poziv za vas:
Neka naredna nedelja između dva Vaskrsa bude nedelja vaših blagoslova, da blagosiljate sve što vam dođe u misli, iskustvo i telo!
Da podelite svoje blagoslove sa ljudima koji su vam bliski i pošaljete im ljubav, ma gde bili! Da se učvrstite u veri da ste ovde sada, u ovom vremenu sa posebnim razlogom, jer ste vredni, važni i neophodni za opstanak sveta!
Neka Mir bude sa vama.