fbpx

Kako da prevaziđete svoj loš dan kada ga imate?

Kako da prevaziđete svoj loš dan kada ga imate? Kako da promenite tu energiju, da se osećate bolje i ispunjenije?
Često nam se dešava da ustanemo “na levu nogu” i da nam ceo dan od jutra krene nekako naopako. Šta možemo da uradimo?

Kome ovo pripada?

Prvo, možemo da izaberemo da ne budemo u toj energiji, možemo da izaberemo da promenimo to i da budemo u inspirativnoj energiji.
Kako to možemo da napravimo? Kada se ujutro probudimo i vidimo da ustajemo “na levu nogu” i da nam neke stvari ne idu od ruke, da se osećamo loše, možemo se prvo zapitati: “Kome to pripada? Da li je to zaista moje ili primam senzacije iz spoljašnjeg sveta, od ove realnosti?”

Mi smo energetske lopte, energetski smo povezani sa drugim ljudima, sa ljudima sa kojima možda nismo fizički blizu, sa ljudima koji milse na nas ili na koje mi mislimo. I kao što znate da misli i emocije ne možete da vidite, ali znate da postoje, isto je i sa energijom. I upravo tu energiju koju ujutro osećate a nije vam prijatna, možda se neko drugi loše oseća a vi ste primili tu informaciju.

Dakle, možete reći: “Kome ovo pripada?” I vratiti odakle je došlo. Nije važno da znate kome to pripada. Važno je samo da osvestite da to nije vaša misao, emocija ili osećaj.

Biram da to promenim

Druga stvar koju možete da uradite kada ujutro osvestite da se osećate loše, možete reći: “Ja biram to da promenim.” Stanite ispred ogedala, pogledajte sebe u oči i izgovorite tu rečenicu. Kada budete na taj način menjali energiju, nije važno kako će se to desiti, samo imajte nameru da promenite energiju, pucnite prstima, uradite neki pokret svojim telom, bilo šta što će fizičkom telu da pokaže da vi birate da izađete iz te energije. Ponovite nekoliko puta: “Biram da promenim, biram da izađem iz ove energije..” I pustite da vidite šta će se desiti.

Kod mene vrlo brzo deluje. Kada krenem posle toga u dan, dan mi bude onakav kako ja biram da bude, kako ja upravljam danom. U tome i jeste caka, da naučimo da upravljamo svojim raspoloženjem i da ne dozvolimo da drugi ljudi utiču na nas.

A šta ako to ipak pripada nama?

Šta se dešava ako to ipak pripada nama? Nekada imamo i to iskustvo, imamo neko sećanje ili smo imali neki neprijatan razgovor prethodnog dana… Takođe možete da kažete : “Ja biram to da promenm i biram da izađem iz ove energije koja je za mene neprijatna i neadekvatna i koja me sužava.” Jer, sve te energije koje u vama izazivaju nesigurnost, nervozu, nestabilnost, zapravo sužavaju vaše bio polje, sužavaju vas kao beskonačno biće i ne dopuštaju vam da budete ta širina i taj prostor koji vi uistinu jeste.
Koristeći ove alate, značajno možete smanjiti nivo stresa i povećati osećaj radosti. Potrebno je samo da izaberete.