fbpx

Kad se (pod)setiš ko si, čarolija počinje

Stigao nam je septembar, mesec pun toplih boja, blagih toplih dana i nežnih večeri. Mesec u kome ubiremo plodove leta, mesec kada sumiramo neke stvari i “spremamo se za zimu”
Dok čitate ovaj mail, možda mislite o tome šta vas sve čeka u narednom periodu …

Znam, deca kreću u školu, studenti uskoro na fakultete, neko i dalje sprema zimnicu, a neko je posle dugog letnjeg odmora počeo da radi …  Ljudi uglavnom očekuju navalu posla pred kraj godine, a zatišje na početku … uvek nam bude onako kako iskreiramo …

Istina, sa septembrom počinje poslednja trećina godine i već se pitamo “Bože, kad je brže prošla ova godina?” – a nije prošla, još uvek je tu, ima još četiri meseca do Nove Godine, još četiri meseca do ispunjenja ciljeva koje ste možda sebi postavili, još četiri meseca da pokrenete nešto što ste odlagali.
I nemojte biti strogi prema sebi zbog toga, već postavite pitanje:
Koliko mi je to zaista važno, kada sam ga odlagao / odlagala  do sada? – jer, kažu da obično ono što ne uradimo nije nam ni važno …

Umesto toga pogledajte šta je ono što ste do sada uradili, od početka godine, napišite sebi mali podsetnik šta ste sve do sada uradili i potvrdite to.
Potvrdite sebe. Kreacija opstaje samo ako sebe potvrdimo, ako mislimo “podrazumeva se, to može svako” – tada naša kreacija nestaje, i kao da se nije ni dogodila.

Recite sebi:
“Bravo za sve što si do sada kreirao/kreirala!” – koliko god vam to smešno ili čudno zvučalo. Energija vas čuje, svesnost zna da time potvrđujete svoj rad i sebe.

Želim vam da vam spetembar bude u znaku:
Potvrđujem sebe! 

Uživajte u svakom divnom toplom danu, u toplim bojama i nežnim večerima i budite dobri prema sebi.
Tada će vaše biće biti srećno.