fbpx

Bars tehnika – stisnite dugme DELETE

Autor: Jelena Milanović
Tekst preuzet sa: NAJ Magazin
https://najmagazin.com/2021/02/10/bars-tehnika-stisnite-dugme-delet/

Vreme u kome živimo je veoma zahtevno i traži od nas da razvijemo neke veštine koje možda do sada nismo ni znali da imamo, niti da su nam potrebne. Ovo vreme traži od nas da budemo adaptibilni, fleksibilni, otvoreni i da se lako nosimo sa stresom. Za nekoga je sve pomenuto veoma naporno samo i da pročita, a za nekog drugog nije. Neko drugi smatra da svako vreme nosi svoje zahteve, pa se lakše prilagođava i plovi rekom života. Želim da kažem da smo svi veoma različiti, baš kao što su različiti i naši otisci prsta, baš kao i naši energetski otisci.

U ovom tekstu, upoznaću vas sa energetskom tehnikom koja je meni pomogla da živim zdravo i slobodno. Da budem svesna da je sve izbor i da potpuno preuzmem odgovornost za sve, baš sve što mi se dešava u životu.

Rođena sam u Beogradu, po zanimanju geograf koji nikada nije radio u struci. Majka dve kćerke i supruga sjajnog čoveka, evo već četvrt veka.

Život me nije mazio, mogla bih napisati tri knjige o tome kako je život težak kada imate dete potpuno zavisno od vas, kada imate karcinom glasnih žica sa 32 godine, kada nemate dovoljno sredstava za život, a u bolnici ste sa detetom … Kada se noću budite uplašeni, jer ne znate šta vas čeka sutra, kad imate strahove koji su itekako realni, jer se tiču golih života najužih članova vase porodice. A napisala sam i jednu knjigu 2017. godine, koja se zove IZABERI SEBE – i to je moja priča kako sam živela (do susreta sa svojom energijom ) kao poslovna žena, majka, supruga, i kako sam se borila, bez nade … dok u moj život nije ušla Nada. Danas se više ne borim. Danas istinski uživam u životu i u svemu što me okružuje i podučavam ljude širom regiona da mogu i oni izabrati nešto lakše, i prestati sa borbom.

Ovde želim da pišem o nečemu lepom, što me je podiglo i inspirisalo da živim život koji danas živim. Ipak, morala sam da vam dam uvod i potku, da biste razumeli makar delić toga koliko je meni Bars pomogao. To lepo je došlo posle dosta teških i ne tako lepih stvari u mom životu, pa mi je još draže i vrednije.

Kao odgovor na stres i patnju kroz koju sam prolazila u jednom periodu života, ne tako daleke 2013. godine, život mi je ponudio Bars tehniku. Došla mi je u pravi čas, da me izbavi iz mnogo čega. Prepoznale smo se.

Bars je doslovno iscelio čitavo moje biće, sloj po sloj, nekad brzo, a nekad polako. Prateći moj ritam i moj kapacitet primanja promene. I evo, već je osma godina kako se družimo, a ja sam Bars učitelj postala na samom početku našeg druženja, čim sam iskusila ovu prekrasnu tehniku.

Za poslednjih desetak godina, otkad sam napustila korporativni posao, radeći na viskom pozicijama, od kada sam prodala svoju firmu, mnogo toga se promenilo.

A život me je naučio da mogu sve da promenim, samo ako to izaberem. Samo ako imam hrabrosti da izađem iz svoje komfor zone i ušuškanosti. A hrabrost mi je, izgleda data. (Nekad hrabrost, nekad ludost .. koja prevazilazi svaki strah ..)

Život me je naučio da ako promenim tačku gledišta (uverenje), ako dopustim da može i drugačije, mogu da dostignem visine o kojima nisam ni sanjala. A Bars tehnika mi je pomogla u tome i dala mi vetar u leđa.

Nije li dobro znati da uvek imamo pravo na izbor?

Šta ako možemo izabrati lakoću, umesto težine, radost umesto tuge, svesnost umesto nesvesnosti?

Samo je pitanje da li želimo da se oslobodimo težine, tuge, nesvesnosti. A ja sam itekako želela…Sada ću vas upoznati sa tehnikAccess Bars – pristup Bars tačkama

ACCESS BARS® – je osnovna i prva energetska tehnika koja se uči u Access Consciousness-u (pristup svesnosti).

Bars je lagana masaža glave, prilkom koje se dodiruju 32 tačke. To je veoma prijatan tretman i može se primenjivati na bebama, trudnicama i svima kojima je potrebno da se oslobode suvišnih misli, da imaju više lakoće, i da dobiju lakše promene u svom životu.

Izvodi se tako što se ruke polože na glavu klijenta (ili sami na svoju glavu položimo ruke ) i tada se aktiviraju Bars tačke. One čuvaju memorisane elektromagnetne komponente svih naših misli, ideja, stavova, odluka i verovanja koje smo ikada imali o životu, lečenju, novcu, starenju, isceljenju, telu, kontroli, svesnosti, seksualnosti, kreativnosti, energiji …

Kada se pokrenu Bars tačke, svaki deo našeg bića se probudi, energija se pokrene kroz celo telo i osećamo kako život ponovo teče kroz nas. Nema neželjenih dejstava, nije potrebno da verujete da bi tretman delovao, nema bolnog suočavanja sa prošlošću kako bi se ona otpustila. To je kao kada stisnete DELETE i obrišete svu nepotrebnu memoriju iz svog računara. To je kao kada vratite vaš mobilni telefon na fabrička podešavanja i onda on radi brže, lakše i nema zastoja.

Bars tretman traje oko sat vremena, a kod dece do trideset minuta. Može se primati jednokratno, nedeljno, mesečno…ili svakodnevno. Već neko vreme se koristi u školama u Italiji i Americi, u Wellness centrima, Yoga centrima, ali i u zatvorima, fabrikama, i privatno u domovima širom sveta, kako bi se smanjili strahovi, agresivnost, traume, i poboljšala koncentracija, zdravlje, san, odnosi.

Kada bih morala u jednoj reči da opišem Bars to bi bilo brisanje.

Kada bih ga opisivala u jednoj rečenici rekla bih:

Bars je prečica do radosnog i ispunjenog života, bez strahova i tenzije.

*ACCESS COUNSCIOUNESS ( pristup svesnosti ) je skup tehnika i alata koji nam značajno olakšava život i daje pristup našem beskonačnom kapacitetu, pristup nama samima i obilju svih mogućnosti. Osnivači su Gary M. Douglas, id r Dain Heer iz SAD. Bars postoji skoro trideset godina, a kod nas je stigao 2012. Godine. Access Consciousness sadrži veliki broj alata, kliringa, verbalnih procesa i telesnih energetskih tehnika koje nam pomažu da promenimo sve aspekte života koje želimo, bilo da se radi o zdravstvenim, emotivnim, finansijskim ili poslovnim teškoćama. A sve je krenulo od Barsa!

Bars posebno veoma dobro deluje na umanjenje stresa i miran san.

ŠTA NAM DONOSE BARS TRETMANI?

Veću mentalnu jasnoću
Motivaciju
Značajno podizanje nivoa radosti i sreće
Bolje opuštanje
Zdrav san
VItalno i zdravo telo
Smanjenje telesne težine
Smanjenje stresa i preopterećenosti
Relaksaciju trudnicama i bebama
Uspešno deluju na decu koja imaju ADD ADHD
Rešavaju problema sa migrenom
Značajno smanjenje simptoma stresa i anksioznosti i depresije ***( Ove činjenice su potvrđene naučnim istraživanjima Terrie Hope i podaci su dostupni na internetu (časopis Energy Psihology, novembar 2017. – DOI i Dr Jeffrey Fannin, youtube – BARS & neuroscience )
Nema neželjenih dejstava
Odlični rezultati u radu sa decom bilo kog uzrasta
Povećan fokus i koncentracija
Za poslovne ljude je kao dnevni reset, ekvivalentan sat vremena duboke meditacije
Nije potrebno da neko veruje, da bi tretman delovao
Već sedam godina održavam Bars obuke u Beogradu i regionu svakog meseca. Radim sa ljudima i decom i svakodnevno svedočim promenama, svojih klijenata i zajedno se radujemo i rastemo.

Bars tehniku svako može da nauči bez preduslova, posebno deca, koja je rade radosno i lako (uz pratnju roditelja koji pohađaju obuku)

Ukoliko neko želi da nauči da radi Barse, može mi pisati na mail i detaljno se informisati na mom sajtu.

I za kraj jedan poklon alat – mantra Access Consciousness-a:

Ako je ponavljate deset puta ujutru i deset puta uveče sve u vašem životu će se posložiti i urediti!

Sve mi u životu dolazi sa lakoćom, radošću i slavljem!

Jelena Milanović

Access Bars i Body Process Facilitator,

NLP Trener, Coach


Autor: Jelena Milanović
Tekst preuzet sa: NAJ Magazin
https://najmagazin.com/2021/02/10/bars-tehnika-stisnite-dugme-delet/